Nog een vijftiende reden om niet te geven

Op de voorpagina van 4 augustus staan 14 redenen om ‘niet te geven’ in het kader van de dreigende hongersnood in de Hoorn van Afrika. De belangrijkste reden stond echter niet vermeld. Die is namelijk dat ik ook via mijn jaarlijkse belastingbijdragen al financieel deelneem in de directe hulp die ons kabinet verleent aan de nood. Dat ‘ons kabinet’ in dit geval niet ‘mijn kabinet’ is (de partij waarop ik stemde zit er niet in) betekent niet dat ik zelf, laat staan daartoe nog eens opgeroepen door de heer Knapen, alsnog extra zou moeten bijdragen aan deze specifieke zorg.

Het zou premier Rutte en zijn kabinet sieren als zij – overigens met mijn welgemeende toestemming – de acute noodhulp zouden verdubbelen of verviervoudigen. Want zo horen verantwoordelijke naties en hun actuele politieke leiders te reageren op dergelijke rampen.

Kees van der Hoeven

Wassenaar

    • Kees van der Hoeven Wassenaar