'Ik wil fit blijven'

Het zomergevoel van Robert Schoemacher (53), cosmetisch arts.

„Als ik op vakantie ga, laat ik mijn werk helemaal los. Dat is de afspraak met mijn gezin. De telefoon gaat nog net niet uit, maar ik word wel een ander mens, zegt mijn vrouw. We gaan al jaren naar een hotelletje in Saint Tropez. En ik ga kamperen in de buurt van Venetië met mijn zoon Moos. Hij is 12 en gaat na de zomer naar het gymnasium. Nu wil hij gelukkig nog samen met zijn vader op vakantie. Straks gaat hij natuurlijk met een meisje.

„Ik sport veel, ook in de zomer. Hardlopen, fitness. Ik vind het belangrijk fit te blijven. Ik ben 53 en dan ga je je toch aan dingen ergeren. Een paar weken geleden zag ik Prince optreden. Hij is even oud als ik en zo jong, vitaal en fit. Een voorbeeld.

„Ja, ik ben ijdel. Ik injecteer botox in de frons in mijn voorhoofd. Zelf, want ik vertrouw dat zelfs mijn beste collega’s niet toe. Verder eet ik heel gezond. Veel voedingssupplementen. Ik at altijd al biologisch-dynamisch, en sinds ik een jaar geleden het boek Skinny Bitch las, ben ik vegetariër. Ik wil geen stress-hormonen in mijn lichaam. We koken niet veel, meestal gaan we uit eten. Als ik zelf kook, is het meestal zilvervliesrijst met rauwe groente en een eitje.

„Ik krijg een zomergevoel van het strand. Ik woon tien minuten van Scheveningen en ren graag door de duinen. Zwemmen in zee vind ik in Nederland te koud, maar in het buitenland kan ik het uren volhouden. Ik ben wel eens in een tropisch land gaan zwemmen tussen twee eilandjes en drie uur weggebleven. Mijn toenmalige vrouw vertrouwde het niet en had hulpdiensten gewaarschuwd. Maar ik was gewoon lekker aan het zwemmen. Ik ben dan niet met de tijd bezig.”

    • Janna Laeven