Hij: 'Natúúrlijk gaan we shoppen'

Henk Spreeuwenberg en de Russische Jelena Sokolova werden zes jaar geleden in Riga verliefd. Tijdens hun vakantie in Saint-Tropez gaan ze flaneren over de boulevard. En ziet Jelena voor het eerst de Europese bergen.

Henk Spreeuwenberg (51) is eigenaar van modezaak Heerenstraat, heeft een zoon (20) uit eerdere relatie:

„We zijn veel op vakantie geweest samen. Van Mexico tot Thailand, van Miami tot Barbados. We hebben ook stedentripjes gemaakt binnen Europa, naar Barcelona bijvoorbeeld. We gaan nu naar Saint-Tropez omdat Ellen graag de bergen wilde zien. Het Europa buiten de grote steden.

„Hoewel ik regelmatig op vakantie ga, smijt ik mijn geld tijdens de vakantie niet over de balk. Ik ben opgegroeid op de boerderij, we hadden het niet erg breed. Ik heb altijd geleerd op mijn centen te letten. Ellen geeft geld gemakkelijker uit. Dat is vrouweneigen. Echt grote discussies hebben we er niet over, want ze voelt aan wanneer ze te ver gaat. Dat Saint-Tropez duur is, weet ik van tevoren. Ik kán ook wel geld uitgeven. Voor elke vakantie heb ik een bedrag in mijn hoofd dat op mag. Nu is 4.000 euro voor mij de max. Ik houd in mijn hoofd bij wat we op hebben gemaakt en wijs Ellen daar soms op. Zij zegt dan: ‘Niet op de centjes letten op vakantie.’

„We zullen heus wel eens in ons vakantiehuis een pizza eten, maar we gaan vooral naar Saint- Tropez om over de boulevard te flaneren en een restaurantje te pakken. Dat hoeft niet altijd een uitgebreid diner te zijn, een eenvoudige maaltijdsalade is ook goed. Natuurlijk gaan we shoppen, dat hoort erbij. Vooral voor Ellen. We kijken bijvoorbeeld voor een chique zonnebril of mooie schoenen. Geen kleren, die hebben we in onze eigen winkel. Ellen neemt mooie jurken van Patrizia Pepe mee om daar te flaneren. Saint-Tropez is de stad van de jetset, met luxe jachten in de baai. Het is zien en gezien worden.”

    • Anne Dohmen