Haase pakt z’n eerste ATP-toernooi

Robin Haase heeft zijn eerste toernooizege op de ATP Tour te pakken. De 24-jarige Hagenaar was zaterdag in de finale in Kitzbühel met 6-4, 4-6, 6-1 te sterk voor de Spanjaard Albert Montanes. Haase stond nooit eerder in de eindstrijd van een ATP-toernooi. Martin Verkerk behaalde in 2004 in Amersfoort als laatste Nederlander een toernooizege. Dit meldt persbureau Novum.

Haase begon moeizaam en werkte in zijn eerste servicegame liefst vijf breakpunten weg. Ondanks een haperende eerste opslag en stroef spel bleef de Nederlander knokken voor ieder punt en hield hij gelijke tred met Montanes. In de tiende game kwam de nummer 53 van de wereld op 0-40 op de opslag van de Spanjaard en benutte hij zijn derde setpunt.

Het tweede bedrijf was erg rommelig. Beide spelers hadden moeite hun servicegames te winnen, wat resulteerde in vijf opeenvolgende breaks. De Spaanse nummer 50 van de ATP-ranglijst plaatste er eentje meer dan de Nederlander, waardoor een derde set de beslissing moest brengen.

Haase plaatste een snelle break in het derde bedrijf, hield met moeite zijn eigen opslag en liep vervolgens in een mum van tijd uit naar 5-0. Montanes maakte zelfs geen punt in zijn eerste twee servicegames. Op eigen opslag benutte Haase zijn tweede wedstrijdpunt en boekte zo zijn eerste eindzege.

    • Peter van der Ploeg