Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Ballonnen blazen met cijfers en woorden

A.H.J. Dautzenberg trok de afgelopen weken veel aandacht met zijn lidmaatschap van pedovereniging Martijn. De schrijver heeft nu ook een nieuw boekje uitgebracht: Rock € Roll – economie voor en door leken verklaard. Het boekje bestaat uit interviews met o.a. lingeriekoningin Marlies Dekkers, Inger Nilsson (die Pippi Langkous speelde in de jaren zeventig) en voetballer Ronald de

Foto AP / Muhammed Muheisen	 testA.H.J. Dautzenberg trok de afgelopen weken veel aandacht met zijn lidmaatschap van pedovereniging Martijn. De schrijver heeft nu ook een nieuw boekje uitgebracht: Rock € Roll - economie voor en door leken verklaard.

Het boekje bestaat uit interviews met o.a. lingeriekoningin Marlies Dekkers, Inger Nilsson (die Pippi Langkous speelde in de jaren zeventig) en voetballer Ronald de Boer. Dautzenberg spreekt met hen over het opstellen van jaarrekeningen, de groene economie en het beleggen in aandelen. Hij gaat daarmee verder op de lijn van zijn interviews met Lemmy Kilmister, voorganger van hardrockgroep Motorhead, die afgelopen voorjaar in de VPRO-gids verschenen en een ‘kleine rel’ veroorzaakten.

De recensie van Rock€ Roll kunt u hier lezen