Aanslag op Limburgse vastgoedbaron Jo Janssen

Tegen de 60 jarige Limburgse vastgoedbaron Jo Janssen uit Kerkrade is gistermiddag een aanslag gepleegd. Hij werd voor zijn woning aangevallen door een man die hem drie keer stak met een mes. De vermoedelijke dader, een 39-jarige man, kon later worden aangehouden.

Volgens José Janssen, de echtgenote van het slachtoffer, is de dader een huurder van haar man.

“Hij had een enorme achterstand met betalen van de huur en hij had te horen gekregen dat hij zijn woning moest ontruimen.” - José Janssen

Tegen Jo Janssen loopt al jaren een zeer omvangrijk strafrechtelijk onderzoek – Operatie Landlord – wegens grootschalige vastgoedfraude, witwassen van crimineel geld en hennepteelt. Zes weken geleden werd het hele gezin Janssen (echtpaar en drie volwassen kinderen) opgepakt in het kader van het onderzoek. Ze werden twee weken voor verhoor vastgehouden.

De dader van de aanslag sprong gisteren in de Jeep van Janssen toen hij bijna thuis was en begon meteen te steken. Het slachtoffer is uiteindelijk hevig bloedend door zijn echtgenote naar het ziekenhuis van Heerlen gebracht. Daar ligt hij nu op de intensive care.

“Mijn man is op dit moment wel aanspreekbaar maar moet voorlopig op de intensive care blijven” - José Janssen

Janssen ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Op vrijdag 29 juli heeft hij bij de politie aangifte gedaan wegens het in zijn ogen onrechtmatige handelen van politie en justitie in zijn zaak.

    • Marcel Haenen