Vandaag geen krant van Wegener op deurmat door storing

Honderdduizenden mensen met een abonnement op het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN De Stem, PZC, de Twentsche Courant/Tubantia, de Stentor of de Gelderlander moeten het vandaag zonder krant stellen. Door een grote computerstoring worden de zeven regionale kranten vandaag niet bezorgd.

De kranten van Wegener melden op hun website dat ze door kortsluiting bij Getronics de opgemaakte pagina’s niet naar de drukpers konden sturen. De storing was om 03.00 uur ‘s nachts nog niet verholpen.

De storing treft alle regionale dagbladen van Wegener. Alleen het Limburgs Dagblad, Dagblad De Limburger en het gratis dagblad De Pers konden nog een noodeditie uitbrengen.

Ook andere bedrijven die gebruikmaken van de diensten van Wegener zouden last hebben van de storing. Het systeem viel uit toen twee elektrische voorzieningen het begaven. De kranten beloven zaterdag met extra pagina’s te komen, waarop het gemiste nieuws alsnog wordt gebracht.

    • Marije Willems