Primeur: Twente betaalt voetbalsters

FC Twente gaat als eerste voetbalclub in Nederland de spelers van zijn vrouwenselectie betalen. „Het beloningsgebouw ziet er wondermooi uit”, schrijft voorzitter Joop Munsterman morgen in de rubriek Hollands Dagboek van NRC Weekend. „De speelsters zullen tevreden zijn.”

Een woordvoerder van FC Twente wil desgevraagd over de hoogte van de salariëring niet meer zeggen dan dat hij „speelsters met een goede baan niet zou aanraden die nu op te zeggen”.

Priscilla Janssens, KNVB-manager van de vrouwencompetitie, vreest niet voor de gevolgen voor de competitie als FC Twente als enige club gaat betalen. „Het gaat hier niet om miljoenencontracten. Betaling hoort bij het volwassen worden van de competitie, en dat willen we allemaal.” Tot dusver kregen de vrouwen alleen een onkostenvergoeding.

Het vrouwenteam van FC Twente werd vorig seizoen kampioen. De eredivisie telt zeven clubs. AZ en Willem II haakten deze zomer met geldproblemen af, Telstar kwam erbij.

FC Twente treft Benfica: pagina 30