‘Mr. Bean’ in ziekenhuis na crash met McLaren F1

Rowan Atkinson in zijn McLaren F1

Als Mr. Bean reed Rowan Atkinson altijd in een felgele mini, maar tegenwoordig rijdt de Britse acteur liever in een McLaren F1. Gisteravond raakte hij met zijn sportwagen van de weg en belandde in het ziekenhuis.

De 56-jarige acteur is volgens de BBC lichtgewond geraakt aan zijn schouder. In het Engelse graafschap Cambridgeshire raakte Atkinson met zijn McLaren F1 van de weg, waarna deze een boom en lantaarnpaal raakte. De auto vatte vervolgens vlam, maar de acteur kon zelfstandig op tijd het voertuig verlaten.

Update 17.43 uur:
Met een lichtgewonde schouder heeft Rowan Atkinson het ziekenhuis weer verlaten, meldt persbureau Novum.

De McLaren F1 met Rowan Atkinson in betere tijden, twee jaar geleden:

Atkinson, die bekend staat als een autoliefhebber, wachtte in gezelschap van een automobilist op de ambulance. Ook de brandweer werd ingeschakeld. “Het team had het vuur rond 20.15 uur onder controle”, liet een woordvoerder van de brandweer weten. De acteur is naar het Peterborough City Hospital gebracht. Wanneer hij het ziekenhuis weer mag verlaten is nog onbekend.

Op de website van Daily Mail staan foto’s van de gecrashte sportwagen die een snelheid kan halen van ruim 350 kilometer per uur. Van de McLaren F1, die 650.000 pond zou kosten, zijn slechts honderd exemplaren gebouwd.

Interview met Rowan Atkinson in het programma Top Gear:

http://www.youtube.com/watch?v=iqzOh4H3iHc

Het is niet de eerste keer dat Atkinson in de problemen komt met zijn auto. Zo raakte in 1999 de voorkant van zijn McLaren F1 beschadigd na een botsing met een Austin Metro. Tien jaar later ging zijn Jaguar uit 1952 in vlammen op. Althans, dat meldt The Sun.

Een compilatievideo van Mr. Bean en zijn mini:

    • David Haakman