Kustwacht van Lampedusa redt 300 migranten

De Italiaanse kustwacht heeft gisteren meer dan honderd kilometer voor de kust van het eiland Lampedusa rond de 300 migranten gered. Hun vaartuig, dat was vertrokken uit Libië, was in de problemen geraakt. Vijf mensen werden met spoed met een helikopter naar een Italiaans ziekenhuis gebracht.

Eén van hen, een Marokkaanse vrouw, zei volgens het Italiaanse persbureau ANSA dat zo’n honderd anderen de reis niet hadden overleefd en overboord waren gegooid.

De Italiaanse autoriteiten wilden dit bericht niet bevestigen. Er is volgens de havenmeester van Lampedusa wel kleding in het water gevonden, hij sluit daarom niet uit dat er mensen zijn omgekomen. De kustwacht had, door de slechte conditie van de bootvluchtelingen, geen tijd om te blijven zoeken naar mogelijke slachtoffers.

Eerder deze week werden de lichamen van 25 dode migranten aangetroffen op een schip dat eveneens op weg was naar Lampedusa. (AP, AFP)