Kortkolom binnenland

Bijna vijftig tips over overval op Brink’s

Rotterdam. Bij de politie zijn tot nu toe 45 tips binnengekomen over de zeer gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Brink’s in Amsterdam, eind juni. Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak. Een van de tips was aanleiding om woensdag de linkerrijstrook van de A2 bij Waardenburg af te sluiten voor sporenonderzoek van de politie. Daar kreeg de vluchtauto na de overval een ongeluk, waarbij een van de overvallers gewond raakte. Volgens Omroep Gelderland zijn sindsdien bij de vangrail waar de auto crashte bloemen gelegd en een kaarsje geplaatst. In Opsporing Verzocht werd een reconstructie getoond van de overval en de daaropvolgende achtervolging door de politie. Bij de overval stelden de daders hinderlagen op bij de wegen naar Brink’s. De eerste politieauto’s die arriveerden, werden onder vuur genomen. De overvallers wisten na een lange achtervolging te ontkomen. Bij de overval zijn volgens de politie minstens zes ervaren criminelen betrokken geweest, mogelijk met verschillende nationaliteiten. (Novum)

Man dood door geweld in Roosendaal

Rotterdam. Een zestienjarige jongen uit Roosendaal is vanmorgen aangehouden nadat een andere jongere in die gemeente door geweld om het leven was gekomen. De politie trof het jonge slachtoffer aan na een telefoontje van een bewoner van de wijk Westrand die lawaai en schoten had gehoord. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. De betrokkenheid van de aangehouden jongen wordt onderzocht. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. De locoburgemeester van de gemeente Roosendaal is „zeer geschrokken en geschokt”. (NRC)