komkommernieuws

Best in rep en roer door ‘foute tekst’ in bridge-uitslag

Best. - De uitslagen van Bridge Club Best in het weekblad Groeiend Best hebben voor veel opschudding gezorgd. Terwijl de meeste spelers met hun naam werden aangeduid, werd de zesde plek bezet door ‘dat lekkere ding met die dikke tieten en Herman die haar weleens op zijn harde lul wil spietsen’. In een reactie in het Eindhovens Dagblad zegt de voorzitter van de bridgeclub, Emmy van der Meij, dat het om een fout van hun kant gaat. De schrijver had het stukje tekst snel geschreven. Het was nooit de bedoeling dat dit naar buiten zou komen. De uitgever van het weekblad wil de uitslagen van de bridgeclub voorlopig niet meer afdrukken. De Bridge Club Best meldt op zijn site dat het passende maatregelen overweegt tegen de schrijver. (NRC)

Geen meetlat: geen record grootste vis

rotterdam. - Twee broers vingen in de Maas in Limburg de grootste vis van Nederland. Helaas vergaten ze de meerval te fotograferen naast een meetlint waardoor er geen sprake is van een nieuw record. Dit schrijft het AD. De jongens hebben wel een foto van het dier gemaakt, maar dan zonder meetlat. Het kostte de jongens een uur om de meerval van 1 meter 92 binnen te halen waarna ze hem meteen opmaten en vrijlieten. De broers vingen in het buitenland al een paar keer een meerval van meer dan twee meter lang maar voor Nederland was deze vangst uniek. Het huidige record voor grootste vis staat op 1 meter en 80 centimeter. (AD)

Anoniem overspel melden op internet

Anoniem overspel melden op internet

Rotterdam. - Overspel kan nu anoniem worden gemeld via een speciale site. Bezoekers kunnen het e-mailadres van de bedrogen partner invoeren, samen met het verhaal dat erbij hoort, de naam van de minnaar of minnares en eventueel een link naar diens Facebookprofiel. De oprichtster kwam met het idee omdat mensen vaak niet durven te zeggen tegen iemand dat hij of zij wordt bedrogen. (Novum)

Python ontsnapt in Arnemuiden

Python ontsnapt in Arnemuiden

arnemuiden. - Een koningspython van anderhalve meter lang is gisterochtend ontsnapt uit een woning in Arnemuiden. De zwartbruine wurgslang is sindsdien niet meer gezien. De politie adviseert omwonenden alert te zijn. (Novum)

Pisa wil af van vulgaire souvenir

Pisa wil af van vulgaire souvenir

pisa. - De burgemeester van Pisa, Marco Filippeschi, verbiedt met een gemeentelijke verordening de verkoop van vulgaire souvenirs. Dit meldt de Italiaanse krant La Nazione. In de stad worden veel souvenirs verkocht die de beroemde toren op bijvoorbeeld het kruis van een onderbroek afdrukken. Filippeschi noemt de souvenirs obsceen en vindt dat het getuigt van een gebrek aan respect voor de stad en de gelovigen. Inmiddels zijn er vijf boetes van 500 euro uitgedeeld. (NRC)

Stroopwafelverkoper zonder verkoop boos

oss. - Een stroopwafelverkoper in Oss houdt er een bijzonder agressieve verkoopwijze op na. De man probeert in het centrum vooral oudere mensen zijn waren aan te bieden, zogenaamd voor het goede doel. Als ze niets kopen gaat hij door het lint, meldt de politie. De man heeft al mensen bedreigd, gooide met stenen en vernielde een auto en een binnendeur van een woning. Telkens als de politie werd gebeld was de man al weg. (Novum)

Ouderen ergeren zich aan zomer-tv

Ouderen ergeren zich aan zomer-tv

Rotterdam. - Ouderen ergeren zich aan het televisieaanbod tijdens de zomer. Dit meldt het Nationale Ouderen Fonds. Het fonds krijgt de laatste weken steeds meer klachten van ouderen die zich storen aan de herhalingen op televisie en het stoppen van hun favoriete programma’s tijdens de zomermaanden. Het ouderenfonds heeft in een brief aan de publieke en de commerciële omroepen gevraagd volgend jaar rekening te houden met bejaarden. Juist in de zomermaanden zijn veel ouderen vaker alleen omdat familie of vrijwilligers met vakantie gaan. (NRC)