Haase naar halve finales

Tennisser wint twee wedstrijden op één dag bij toernooi in Kitzbühel.

Tennisser Robin Haase heeft gisteren de halve finale van het ATP-toernooi in Kitzbühel bereikt. De 24-jarige Hagenaar klopte de als zesde geplaatste Italiaan Andreas Seppi in twee sets (6-4 en 6-2).

Haase won gisteren twee wedstrijden op één dag. In de ochtend had hij de kwartfinale bereikt door de als tweede geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez te verslaan: 1-6, 6-4 en 6-3. Dat duel was woensdag in de derde set stilgelegd wegens regen.

Tegen Seppi, die met zijn 47ste positie op de wereldranglijst zes plaatsen hoger staat dan de Nederlander, kwam Haase snel een break achter. De twee braken elkaars service in de eerste set vaak. Uiteindelijk won de Hagenaar de eerste set toen hij voor de vierde keer de opslag van de 27-jarige Italiaan brak.

Seppi begon de tweede set weer met een break, maar daarna brak Haase drie keer de opslag van de Italiaan. Haase wist voor het eerst van Seppi te winnen. De Italiaan had de eerste twee ontmoetingen gewonnen. Voor Haase is het zijn eerste halvefinaleplaats sinds de Dutch Open in 2007. (Novum)