Grote onrust op Europese en Amerikaanse beurzen

De onrust op de wereldwijde financiële markten, vooral over de financiële positie van Italië en Spanje, hield ook gisteren aan. Alle belangrijke Europese beurzen boekten forse verliezen. Ook de Dow Jones ging hard onderuit. De belangrijkste Amerikaanse beursindex verloor gisteren meer dan 500 punten. Het verlies van 4,31 procent is het grootste verlies sinds oktober 2008. De negatieve stemming in de VS wordt mede veroorzaakt door angst voor nieuwe banencijfers die vandaag bekend worden. In Europa was de Franse beurs de grootste verliezer met bijna 4 procent. De Londense FTSE100 en de beurs in Frankfurt daalden met respectievelijk 3,43 en 3,40 procent ook fors. De Nederlandse AEX verloor bijna drie procent (9,28 punten) en sloot op 301,41 punten. De beurzen in de landen waarover de bezorgdheid groot is, Italië en Spanje, noteerden ook aanzienlijke verliezen. (NRC) Lees meer op Economie, pagina 9: Crisissfeer terug in de eurozone