Britse robot geland

Het is ergerlijk als je een keukenapparaat moet vervangen omdat het versleten is, maar sommige keukenapparaten gaan zo lang mee dat je er eerder op uitgekeken bent dan dat ze ermee ophouden. Zo doet mijn Magimix van twintig jaar oud het nog steeds prima, alleen is de kunststof carrosserie aan het vergelen en de rookglas-kleur van de mengbeker heeft een naargeestige jaren zeventig uitstraling. Ik geef toe, het is allemaal cosmetisch maar het oog wil ook wat. Magimix heeft inmiddels allang een ander design, de rechthoekige doos met de asymetrisch geplaatste mengbeker erop is vervangen door een apparaat met een smallere taille en een glanzend motorhuis. De garantie op de motor is verlengd van vijf naar 12 jaar, waaruit we rustig kunnen concluderen dat men er bij het moederbedrijf Robot Coupe vrij zeker van is dat de motor alle andere onderdelen overleeft.


Inmiddels heeft zich een nieuwe robot op het aanrecht gemeld: de Britse Dualit 1500XL, die zowel in specificaties als in motorgarantie de Magimix 5200 naar de kroon steekt, maar net iets voordeliger van de hand gaat: een adviesprijs van € 399 t.o.v. € 459 voor de Magimix, waarbij de Dualit ook een opbergdoos voor de onderdelen en een gratis weegschaal cadeau doet.
Een echt verschil tussen de beide machines is de aansluiting van de mengkom op het motorhuis. Bij Magimix gaat dat nog steeds met een as die door de kom loopt, Dualit heeft een oplossing waarbij de as in de bodem van de kom verwerkt is. Die ga ik de komende twintig jaar eens uitproberen.

    • Ronald Hoeben