Bijna 40 doden bij busongeluk Ivoorkust - drie dagen nationale rouw

Hulpverleners takelen de bus uit de rivier nadat hij na een botsing in het water was beland. Foto Reuters / Luc Gnago

Bij een busongeluk in Abidjan, de belangrijkste stad van Ivoorkust, zijn vandaag minstens 37 mensen om het leven gekomen. President Ouattara bezocht de plek van het ongeval en kondigde drie dagen van nationale rouw af.

De bus botste vanmiddag op een kruispunt in het centrum op een personenauto en belandde volgens persbureau AFP daarna in een sloot. Het dak van de bus, die met behulp van een hijskraan uit het water werd verwijderd, raakte daarbij zwaar beschadigd.

Het Ivoriaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde AFP na het ongeval 37 doden en negen overlevenden. Dit was nog slechts een voorlopige beoordeling van het aantal slachtoffers, omdat de autoriteiten nog niet precies weten hoeveel mensen er in de bus hebben gezeten. Onder de slachtoffers zijn volgens ooggetuigen vrouwen en jongeren. Naast de doden is er een onbekend aantal gewonden gevallen.

President Alassane Ouattara bracht vandaag een bezoek aan de rampplek en kondigde drie dagen van nationale rouw af. Hij betoonde zijn medeleven met de nabestaanden en heeft opgeroepen tot een onderzoek dat zo snel mogelijk de oorzaak van het ongeval kan bepalen.

    • Pim van den Dool