AEX nog altijd in de min - laagste stand sinds oktober 2009

Caption: A display shows the gains and losses made on the German Stock Index DAX at the stock market in the central German city of Frankfurt on August 5, 2011. The German Stock Index DAX showed a loss of 2.37 percent in late morning trading, after initially plunging by close to four percent at the open. AFP PHOTO / FRANK RUMPENHORST GERMANY OUT De beurs in Frankfurt DAX vertoonde aan het eind van de ochtend een verlies van 2,37 procent. Foto AFP / Frank Rumpenhorst

De AEX-index zakte vanochtend na de opening van de beurs door de driehonderd puntengrens heen en is daar sindsdien niet meer boven gekomen. Het was de laagste stand sinds oktober 2009. Ook de andere Europese beurzen kampen met grote verliezen.

Op dit moment (12.39 uur) staat de AEX nog op 1,39 procent verlies. Gisteren sloot de AEX nog net boven de driehonderd punten op 300,85. Het is de tiende dag op rij dat de AEX in de min staat, de afgelopen zeven dagen daalde de beurs met ongeveer vijftien procent.

De forse verliezen op de Dow Jones (-4,3 procent) en de Japanse Nikkei (-3,7) procent veroorzaakten vanochtend voor mineur op de Europese markten. De stand van de Europese beurzen kunt u in realtime raadplegen op beurs.nl. Volg ook het liveblog van The Guardian.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal later vandaag naar aanleiding van de verliezen op de Europese beurzen een telefonisch overleg houden met haar Franse collega Nicolas Sarkozy. De Franse president zal ook overleggen met de Spaanse premier Jose Luis Rodriguez Zapatero. De vrees is dat de Europese schuldencrisis uit de hand loopt en beleggers het vertrouwen verliezen in de bestrijding van de crisis.

    • Hans Klis