ADO uit de Europa League, AZ gaat verder

AZ had gisteren genoeg aan gelijkspel na zege in thuiswedstrijd. ADO Den Haag kon ruime nederlaag van eerste wedstrijd niet goedmaken.

AZ heeft zich gisteravond geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. ADO Den Haag werd gisteren uitgeschakeld.

AZ speelde in de uitwedstrijd tegen het Tsjechische FK Jablonec met 1-1 gelijk, nadat het eerder in Alkmaar met 2-0 had gewonnen. Charlison Benschop maakte vlak voor rust de belangrijke Alkmaarse treffer. Tien minuten voor tijd maakte verdediger Lubos Loucka de gelijkmaker voor FC Jablonec.

Het Europese avontuur van ADO Den Haag zit erop. De club won gisteren in eigen huis met 1-0 van Omonia Nicosia, dat door de 3-0 zege in het eerste duel doorgaat naar de vierde en laatste kwalificatieronde van de Europa League. Aanvoerder Timothy Derijck maakte vlak na rust met een kopbal de 1-0. Omonia beperkte zich slechts tot verdedigen en het ontregelen van de aanval van ADO. De Cypriotische club kwam er slechts spaarzaam uit. ADO Den Haag probeerde het wel, maar plaatsing voor de volgende ronde zat er geen moment in. (Novum)