5 redenen om uit te gaan

1 openluchtfilms

Sunsets Filmfestival

Amsterdam: terras EYE en Vertigo. Elke vrijdag t/m 9 sept, rond 21.45u. Kaartjes: 3 euro. www.eyefilm.nl

Voordat EYE in 2012 verhuist naar Overhoeks in Amsterdam-Noord kun je op het bordes van het romantische Vondelparkpaviljoen nog één zomer lang films kijken in de openlucht. Vanavond wordt de Charlie Chaplin film City Lights (1931) vertoond, met live pianobegeleiding.

2 feestje

This Is Not An Office Party

Amsterdam: Mediamatic Bank. Vr 20.00u. www.subbacultcha.nl

Onder de noemer ‘This Is Not An Office Party’ wordt vanavond het kunstboek This is Not an Office van Subbacultcha! gepresenteerd. Dit boek is het eindproduct van zes maanden exposities in Subbacultcha!’s project space op de Da Costakade 150. Tijdens het feestje zijn er optredens van CVLTS, Dream Boat en Jef Barbara en er hangt kunst van Irene O’Callaghan, Ashkan Honarvar, Koen Taselaar, Kim Boske, Qiu Yang, Kristy Fenton.

3 feestje

Haarlem Ordinair

Haarlem: Patronaat. Vr 22.00-04.00u. Kaarten: 8 euro (vvk)/10 euro (deur). www.patronaat.nl

Haarlem Ordinair, dat ooit begon als de ondeugende tegenhanger van Haarlem Culinair, is ‘een totalitair festijn van de wansmaak’, met elk jaar een ander thema. Het thema dit jaar: ‘Kermisklanten’. Verwacht een mix van een 80’s & 90’s party, verkleedpartijtje, schlagerfestival, oldskool houseparty, kneuterige verjaardagsfuif en bruin café in één. Dj’s: Short & Bald dj Team en Rooie Hond. Live: Barry Badpak.

4 festival

Duizel in het Park

Rotterdam-Blijdorp: Vroesenpark. Za 13.00-23.00u & zo 13.00-22.00u. Gratis. www.duizelinhetpark.nl

Derde editie van Duizel in het Park, een intiem festival met ‘duizelingwekkende’ kunst, literatuur en theater. Gasten: Kristien Hemmerechts, Peter Buwalda, Thijs de Boer, Gerbrand Bakker, Karin Amatmoekrim, Hagar Peeters en Nazmiye Oral.

5 tentoonstelling

Nieuwe Kleren; Of: wat doen kunstenaars met mode?

Rotterdam: Pand Paulus. Van 7 t/m 28 aug. Opening: 7 aug, 16.00u. www.stichtingkunstwerkt.nl

De tentoonstelling Nieuwe Kleren; Of: wat doen kunstenaars met mode? wil een bescheiden bijdrage leveren aan de discussie of mode kunst is of niet. Marike 4-stra, Ka Yee Li, Chrystel Rijkeboer, Marchien Joosten, Steini Thorsson, en Tukker&Everwijn Instituut laten zien hoe ze kleding dusdanig kunnen manipuleren dat er meer ontstaat dan een lange broek of een jurk.