Vrouw met bom om haar nek na tien uur bevrijd

De man die het explosief om haar nek hing was een bekende van de 18-jarige vrouw.

De vrouw werd gisterochtend overrompeld door de man. Hij hing een bom om haar nek en liet volgens Australische media een briefje achter waarin hij losgeld eiste in ruil voor haar leven. Het huis waar het drama zich afspeelde behoort aan een van de rijkste zakenfamilies van Sydney. De buurt werd grotendeels ontruimd. De verwijdering van de bom van het lichaam van de vrouw nam bijna tien uur in beslag.

De Australische politie wilde niet speculeren over de motieven van de man, die nog voortvluchtig is. „We weten niet wat het motief is”, zei politiewoordvoerder Mark Murdoch. Maar hij zei ook: „Het is moeilijk denkbaar dat iemand zoveel moeite doet als er geen motief achter zit.” Wel werd bevestigd dat de vrouw eerder contact had gehad met haar belager. Na haar bevrijding werd ze naar het ziekenhuis gebracht voor medisch onderzoek en vervolgens herenigd met haar ouders. (Reuters)