Verzet tegen ‘intimiderende’ psychotherapeut

Ex-patiënten en voormalig medewerkers van een geschorste psychotherapeut trekken aan de bel: de man zou nog steeds ‘frauderen, intimideren en hersenspoelen’. Dat schrijft de Volkskrant.

De psychotherapeut werd vorig najaar geschorst door het Regionaal Tuchtcollege, wegens het stellen van een verkeerde diagnose en het intimideren van een patiënte. Omdat het hoger beroep nog dient, mag de man zijn beroep nog uitoefenen.

Een groep van 24 ex-medewerkers en ex-patiënten vindt dit onverantwoord. Ze denken dat hij zelf last heeft van een persoonlijkheidsstoornis in de vorm van grootheidswaan. De groep vraagt het college zo snel mogelijk uitspraak te doen. De meeste ex-medewerkers zijn ooit als patiënt binnengekomen.

Bij de christelijke verslaafdenopvang in Wemeldinge zou de therapeut na een kort bezoek psychiatrische diagnoses stellen. Zo kon de directeur van de stichting voor deze patiënten hogere persoonsgebonden budgetten aanvragen. Daarbij is mogelijk voor tonnen gefraudeerd, meldde de Volkskrant vorige week al. Het zorgkantoor in Goes en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken de zaak.

De therapeut zegt in een reactie tegen de krant dat zijn patiënten niet zelf de diagnose kunnen stellen. Hij zou nooit een diagnose hebben gesteld na slechts een kort gesprek van enkele minuten. Ook zou hij niet hebben gefraudeerd.

    • Ward Wijndelts