Tienertijdschrift 'Fancy' houdt op te bestaan

De oplage daalde van 70.000 exemplaren drie jaar geleden naar 37.000 begin dit jaar.

Het magazine voor tienermeiden Fancy verdwijnt. Het laatste nummer komt uit in november. Dat heeft een woordvoerster van uitgever Sanoma Media gisteren gezegd.

Volgens de uitgever verdwijnt Fancy , ‘voor meiden die alles willen weten’, vanwege de dalende oplage van de laatste jaren. In het eerste kwartaal van dit jaar was de betaalde oplage van het blad krap 37.000 exemplaren. Drie jaar geleden was dat nog bijna 70.000.

Fancy verscheen voor het eerst in 1995. Met rubrieken als ‘Vrijen & Jij’ en verschillende waargebeurde verhalen werd het tijdschrift al snel populair onder tienermeiden. Het blad was een voortzetting van het muziektijdschrift Popfoto.

Eerder stopte ook weekblad Yes er al mee. Eind 2010 verscheen na 24 jaar het laatste nummer. (NRC)