‘Schutter gesignaleerd op campus Virginia Tech University’

Archieffoto van de campus van Virginia Tech uit 2007. Foto AFP / Tim Sloan

Op de campus van de Virginia Tech University loopt mogelijk een persoon met een wapen rond. Dat meldt de universiteit op de eigen site. Alle aanwezigen op de campus wordt geadviseerd binnen te blijven en de deuren te sluiten.

Update 16.54u: De politie geeft om vijf uur Nederlandse tijd een persconferentie waaruit meer duidelijk zal worden.

De gewapende man zou zijn gesignaleerd bij een kantine, de Dietrick Dining Hall. De politie doet sinds half vier Nederlandse tijd onderzoek en heeft het terrein hermetisch afgesloten. De universiteit meldde even voor half vijf dat er nog geen verdachte persoon is gevonden. Om vijf over half vijf liet de universiteit echter wel weer weten dat nog steeds geadviseerd wordt om binnen te blijven en dat het mogelijke gevaar niet geweken is. NBC meldt op dit moment bepaald wordt of federale versterking nodig is.

De melding van een mogelijke schutter werd volgens de universiteit eerder vanmiddag door drie jongeren gedaan:

“Om 9.09u zagen drie jongeren die een evenement op de campus bijwoonde een blanke man met lichtbruin haar bij de New Residence Hall East. Hij had iets vast wat een pistool zou kunnen zijn. (De jongeren) zeiden dat het wapen bedekt was met iets van een kleed. Hij liep snel in de richting van de volleybalvelden en droeg een blauw-wit gestreept shirt, een grijze korte broek en bruine sandalen.”

Virginia Tech, gevestigd in de stad Blackburg, is de universiteit die in april 2007 werd opgeschrikt door een massale schietpartij (wiki). Op 16 april van dat jaar vielen bij dat drama 33 doden, onder wie de schutter, de 23-jarige student Cho Seung-Hui.

    • Pim van den Dool