Schrijver Dautzenberg met dood bedreigd vanwege lidmaatschap pedovereniging

Schrijver A.H.J. Dautzenberg is meerdere malen bedreigd met de dood vanwege zijn lidmaatschap van pedofielenvereniging Martijn.

Dat meldt persbureau Novum. Drie weken geleden werd hij lid van de vereniging ”uit sympathie. uit mededogen. uit protest ook”. Op zijn website hekelt Dautzenberg de “heksenjacht” op Martijn.

De 43-jarige schrijver werd lid van de vereniging, die seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen bespreekbaar wil maken, omdat hij vindt dat een dialoog tot meer resultaat leidt dan het ingooien van ramen en het bedreigen van mensen. “Doe je niet mee aan de heksenjacht dan ben je verdacht, een viezerik ook”, verklaart de schrijver de doodsbedreigingen. Op zijn blog schreef hij op 20 juli:

Ik geef het je te doen, eerlijk verslag doen van je fantasieën en wensen, daar ook nog over willen praten, verantwoording willen afleggen zelfs, om daarna verklaard te worden tot dé paria van onze samenleving. Een hele stoet woedende Nederlanders walst over ze heen, over de jongens en meisjes van Martijn. Onder aanvoering van een van de domste mensen van Nederland, volksjongen Henk Bres, groot gemaakt door de VARA.

Dautzenberg verwijt Henk Bres, die inmiddels ruim 68 duizend handtekeningen tegen de vereniging heeft opgehaald, een dubbele moraal. Hij was in het verleden uitbater van een seksclub.

Vorige maand vroeg het Openbaar Ministerie advocaat Yme Drost een zaak tegen Martijn te beginnen. In juni besloot het OM nog om de pedofielenvereniging niet te vervolgen of te verbieden omdat oriënterend onderzoek uitwees dat er geen mogelijkheden waren om de vereniging strafrechtelijk aan te pakken. Drost is gevraagd haast te maken met een artikel-12-procedure. Het gerechtshof kan het OM daarmee alsnog dwingen om Martijn te vervolgen. Volgens een woordvoerder van het OM bestaat er veel maatschappelijke onrust over misbruik en is het daarom van groot belang dat er snel duidelijkheid komt.

Drost staat de moeder van een kindermisbruikslachtoffer juridisch bij. Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt de zogeheten artikel 12-procedure op 28 september.

    • Hans Klis