Nekbom blijkt nepbom

De ‘bom’ die gisteren om de nek van een Australisch meisje werd aangetroffen blijkt geen explosieven te bevatten. Dat meldt de BBC.

De Australische politie was tien uur bezig om de ‘bom’ van de nek van Madeleine Pulver (18) te verwijderen. Pulver was thuis toen er gisterochtend iemand binnendrong en haar de ‘nekbom’ omdeed en een briefje achterliet. De politie heeft aangegeven dat het briefje misschien kan leiden tot de dader.

Volgens de politie was de ‘hoax’ met de bom waarschijnlijk een poging tot afpersing. De vader van Madeleine, William Pulver, is de baas van een groot softwarebedrijf.

Mark Murdoch van de New South Wales Police Assistant tegenover de BBC:

“A very, very elaborate hoax as it turned out. But it was made and certainly gave the appearance of a legitimate improvised explosive device. We had to treat it seriously until we could prove otherwise and that’s exactly what we did and that’s why it took so long.”

De jonge Pulver werd na het verwijderen van de ‘nekbom’ naar het ziekenhuis gebracht maar is inmiddels weer thuis.

    • Ward Wijndelts