Geen gewapende man gevonden, alarm campus Virginia gehandhaafd

Archieffoto van de campus van Virginia Tech University, april 2007. Foto AFP / Tim Sloan

Bijna twee uur na een melding over een gewapende man heeft de politie op de campus van Virginia Tech University nog geen verdachte gevonden. Het terrein blijft echter hermetisch afgesloten en iedereen wordt verzocht binnen te blijven.

Een woordvoerder van de universiteit en de politei zeiden even na vijf uur Nederlandse tijd tijdens een gezamenlijke persverklaring dat de universiteit eerder vanmiddag een “geloofwaardige melding” kreeg van een aantal kinderen die voor een evenement op de campus aanwezig waren. Zij beweerden een man met een wapen te hebben gezien.

Direct na de melding alarmeerde de universiteit het personeel en de studenten en werd iedereen verzocht binnen te blijven en de deuren te sluiten. Om kwart over vijf Nederlandse tijd was dat alarm nog altijd van kracht, omdat de politie nog bezig was met het doen van onderzoek. Tot nu toe is er echter “niets verdachts” op het terrein van de campus gevonden.

Virginia Tech, gevestigd in de stad Blackburg, is de universiteit die in april 2007 werd opgeschrikt door een massale schietpartij (wiki). Op 16 april van dat jaar vielen bij dat drama 33 doden, onder wie de schutter, de 23-jarige student Cho Seung-Hui.

    • Pim van den Dool