Gay Award voor ‘homoseks’ in GTST

Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Ferry Doedens (21) krijgt vrijdag de Gay Media Award tijdens de Mister Gay Netherlands-verkiezing.

Doedens krijgt de onderscheiding omdat hij homoseksualiteit het afgelopen jaar op een positieve manier in de media onder de aandacht heeft gebracht. Vooral zijn reactie op alle ophef rondom de homoscène in Goede Tijden, Slechte Tijden wordt door de organisatie geroemd.

In februari barstte een felle discussie los na een vrijscène van Doedens en zijn tegenspeler Raynor Arkenbout:

http://youtu.be/jHtEKJYN-NY

Vooral via Twitter werd negatief gereageerd op de liefdesscène van de twee mannen. “Dat het zo veel reactie zou oproepen, verbaasde me”, herinnert Doedens, zelf homoseksueel, zich. “Het is juist goed dat er over gesproken wordt.”

De Gay Media Award wordt uitgereikt door de website Gay.nl, tv-zender OutTV en maandblad Gay & Night. “Doedens laat zich door negatief commentaar niet uit de wind slaan”, zegt de directeur van Gay.nl over de voorbeeldfunctie van de acteur. “Hij heeft op dappere en extreem zichtbare manier homoseksualiteit tot gespreksonderwerp gemaakt in vele Nederlandse huishoudens. De eerste Gay Media Award heeft hij meer dan verdiend.”

    • Ward Wijndelts