FC Twente ronde verder in de Champions League

Club uit Enschede plaatst zich voor laatste kwalificatieronde.

FC Twente heeft zich gisteravond geplaatst voor de volgende en laatste kwalificatieronde voor de Champions League. De Enschedeërs zijn daarmee tevens zeker van de groepsfase van de minder lucratieve Europa League.

Het elftal van Co Adriaanse speelde gisteren doelpuntloos gelijk op zoek bij FC Vaslui in Roemenië. Dat was genoeg om door te gaan na de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd.

Morgen wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de zogeheten play-offronde. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de Champions League.

Bij uitschakeling in de play-offronde stroomt Twente direct in bij de groepsfase van de Europa League. Een toernooi waar, in de woorden van Twente-voorzitter Joop Munsterman, „je als club alleen maar geld op toelegt”. Plaatsing voor de Champions League daarentegen levert de club direct al 10 miljoen euro op. Onderdeel daarvan (circa 4 miljoen) zijn de televisiegelden voor de Nederlandse deelnemer(s). Ajax is al zeker van plaatsing. Twente heeft zich twee keer eerder in de geschiedenis via de kwalificatieronde proberen te plaatsen voor de Champions League. Beide keren mislukte dat. (NRC)