AZ door naar volgende ronde, Europees avontuur ADO voorbij ondanks winst

De spelers van AZ feliciteren elkaar nadat de Alkmaarders vanavond de volgende kwalificatieronde van de Europa League bereikten. Foto AFP / Matej Divizna

AZ heeft het uitduel bij FK Jablonec goed doorstaan. De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek speelde in Tsjechië met 1-1 gelijk, nadat het eerder in Alkmaar met 2-0 had gewonnen. Voor ADO Den Haag is het Europese avontuur voorbij.

Charlison Benschop maakte vlak voor rust de belangrijke Alkmaarse treffer, waardoor de thuisploeg vier keer moest scoren om te overleven in de derde voorronde van de Europa League.

AZ kwam al na vijf minuten met de schrik vrij toen een vrije trap van Jablonec de buitenkant van de kruising raakte. Aan de andere kant misten Brett Holman, Simon Poulsen en Maarten Martens, alvorens Benschop op slag van rust de 1-0 binnenschoof. Tien minuten voor tijd schonk Lubos Loucka Jablonec de eretreffer.

ADO wint, maar is toch uitgeschakeld

Het Europese avontuur van ADO Den Haag zit er alweer op. De club won donderdag in eigen huis met 1-0 van Omonia Nicosia, dat door de 3-0 zege in het eerste duel doorgaat naar de vierde kwalificatieronde van de Europa League. Aanvoerder Timothy Derijck kopte een sterker ADO vlak na rust naar 1-0.

    • Pim van den Dool