Diversen

Rondleiding Meissen

Kunsthal KAdE in Amersfoort organiseert t/m 28 aug gratis instaprondleidingen over de tentoonstelling Meissen | SO – IL, 18de-eeuws porselein in hedendaagse architectuur. Voor de rondleidingen hoeft slechts de reguliere entree betaald te worden. Elke zo en wo 14u melden bij de kassa. www.kunsthalkade.nl

Foto’s en thee

In augustus is van di t/m za een Foto’s & Afternooon Tea arrangement aan de Maas. Hotel New York en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam bieden een arrangement waarbij bezoekers zich kunnen laten inspireren door fototentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en napraten bij de afternoon tea (diverse chocolaatjes, frambozencake, macarons, scones, petit glacé, sandwiches en thee) in Hotel New York, waar ooit emigranten inscheepten naar de Nieuwe Wereld.

€ 23,50 pp. €16,50 pp (MK-houders) incl entree Fotomuseum en tea.

Bedrijfscomplex Veenhuizen

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus is het Maallust-complex in gevangenisdorp Veenhuizen gratis toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen tussen 11-17u het kunstatelier en de kaasmakerij bezoeken of luisteren naar verhalen in de brouwerij.

www.openmonumenten.nl

Deventer Boekenmarkt

Op zondag 7 aug wordt in Hanzestad Deventer de 23ste editie van de Deventer Boekenmarkt gehouden. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. De markt begint om 9u30 uur.

0570 649959 bureau evenementen VVV

Khaira Arby

In Mali staat ze al jaren bekend als ‘de nachtegaal van het noorden’ en nu verovert Khaira Arby ook de rest van de wereld. Deze zomer tourt ze met haar zeskoppige band door Nederland. Zo 7 aug treedt Khaira Arby op in het Afrika Museum bij Nijmegen. 14u en 15u15 www.afrikamuseum.nl

Gratis films

T/m 25 aug worden in de Harry Mulischzaal in de Centrale Bibliotheek in Amsterdam elke donderdag om 14u films over Amsterdam getoond. Gratis. www.oba.nl

Zomerbloeiers

Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum organiseert op 6 en 7 aug (10-17u) een festijn met phloxen, persicaria’s, agastaches, monarda’s, nepeta’s, eupatoriums, grassen, met al die planten die favoriet zijn in de Dutch Wave. Op de kwekerij is een speciale plaats ingeruimd voor de dahlia’s, vooral enkelbloemige dahlia’s met donker blad.

www.dekleineplantage.nl

Haarlem Culinair

Haarlem Culinair wordt van 4 t/m 7 augustus voor de 17de keer op de Grote Markt in Haarlem gehouden. Onder de deelnemers Restaurant Fris, De Hoop op d’Swarte Walvis en Vis en Ko van de bekende kok Imko Binnerts. Alle dagen zijn er muzikale optredens.

Entree €5. www.haarlemculinair.nl

Avondwandeling cultuur

In Zundert is voor de 3de keer Starry Night, een avondwandeling met kunst en cultuur en onder meer een optreden van Rita Lynn. Deze Zundertse band brengt opgewekte country en roots. Hun muziek varieert van lieve liefdesliedjes tot ruige reflecties over het alledaagse leven in een klein dorp. De rest van de avond wordt gevuld met verrassingsconcerten en -voorstellingen op en rondom de geboortegrond van Vincent van Gogh. Aanvang 20u. Locatie Vincent van GoghHuis. Res 076-5978590 / vvv@vangoghhuis.com