Virginia Tech na vijf uur vrijgegeven, geen spoor van gewapende man

Archieffoto van de campus van Virginia Tech uit 2007. Foto AFP / Tim Sloan

De lokale autoriteiten hebben na vijf uur de campus van de Virginia Tech University in de Amerikaanse stad Blacksburg weer vrijgegeven. Het terrein was urenlang hermetisch afgesloten omdat er mogelijk een gewapende man op de campus zou rondlopen.

De universiteit sloeg vanmiddag om half vier Nederlandse tijd (half tien lokale tijd) alarm omdat een aantal jongeren op de campus had gemeld een gewapende man gezien te hebben. Alle aanwezigen op de campus werd geadviseerd binnen te blijven en de deuren te sluiten.

Een zoektocht van meer dan vijf uur heeft echter niets opgeleverd. De universiteit meldde vanavond dat het campusalarm is opgeheven en dat de politie geen spoor heeft kunnen vinden van een gewapende man. Toch blijft er de hele dag veel politie op het terrein zodat er snel op verdachte zaken kan worden gereageerd.

De reden voor de paniek op Virginia Tech waren de gebeurtenissen van vier jaar geleden, toen student Seung-Hui Cho in april 2007 zichzelf en 32 anderen doodde op de campus van de universiteit. Virginia Tech werd er toen van beschuldigd niet snel genoeg gereageerd te hebben op melding over de schutter.

    • Pim van den Dool