840.000 euro gevonden bij controle illegaal bankieren WFC

Inbeslaggenomen geld uit het WFC. Foto Politie Amsterdam-Amstelland

Bij de omvangrijke actie in het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam heeft de politie gisteren 840.000 euro in contanten in beslag genomen. Dat meldt de Amsterdamse politie.

Vijftigduizend euro werd in een winkel aangetroffen, 790 duizend in de woning van de winkelier. Naast het geld nam de recherche meerdere geldtelmachines, computers, communicatieapparatuur en administratie voor ondergronds bankieren in beslag.

Zes verdachten aangehouden

Bij de actie waren onder meer de Belastingsdienst, de recherche, de vreemdelingenpolitie en de arbeidsinspectie betrokken. In totaal werden zestien bedrijven in het WFC gecontroleerd en hield de politie zes verdachten aan. Daarvan zitten nog vier personen vast. Drie voor witwassen en één als ongewenst vreemdeling. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De directie van het WFC stelt een meldpunt in voor het melden van misstanden.

Bij ondergronds bankieren maken criminelen gebruik van een netwerk van bankiers en koeriers, dat betalingen tussen criminelen regelt.

    • Lex Boon