6 redenen om uit te gaan

1 openluchtfilm

Slumdog Millionaire

Bloemendaal: Openluchttheater Caprera, Hoge Duin en Daalseweg 2. Tijd: 21.30u. Entree: 10 euro. www.openluchttheaterbloemendaal.nl

Openluchtvertoning van het Oscarwinnende Slumdog Millionaire (Danny Boyle, GB, 2008), waarin een 18-jarige jongen uit de sloppenwijken van Bombay kans maakt op de hoofdprijs in de Hindi-versie van het programma Who Wants to Be a Millionaire?

2 theaterfestival

Theaterfestival Boulevard

Den Bosch. Van 4 t/m 14 aug. www.festivalboulevard.nl

De 27ste editie van theaterfestival Boulevard in Den Bosch bestaat uit ruim zestig programmaonderdelen, waaronder vijfentwintig premières, op locatie, in de podia en op het festivalplein. Met nationale en internationale (locatie) theater-, dans- en muziektheatervoorstellingen, concerten, kleinkunst, talkshows en workshops.

3 expositie

Culture Burning

Breda: StadsGalerij Oude Vest 34. Van 4 t/m 7 augustus, 12.00-17.00u. www.grandfoulard.com

Tijdens het kunstfestival Symbiose exposeert beeldend kunstenaar George Schade de serie ‘Culture Burning’. Deze serie is ontstaan als reactie op de manier waarop leden van VVD en PVV zich uitlaten over links en staat voor het ‘afbranden’ van kunst, cultuur en welzijn door de huidige regering.

4 openluchtfilms

Pluk de Nacht

Amsterdam: Het Stenen Hoofd. Van 4 t/m 13 aug, rond 21.30u. Toegang: gratis. www.plukdenacht.nl

Op het Stenen Hoofd aan het IJ worden tien dagen lang op een groot filmscherm nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. Vanaf 16 uur kun je op het festivalterrein eten en borrelen. De films beginnen rond 21.30 uur, maar als je zeker wilt zijn van een strandstoel, kom dan iets vroeger. Elke avond wordt afgesloten met een kort feestje in de Pluktent. Openingsfilm: Above Us Only Sky (Jan Schomburg, Duitsland, 2011), winnaar van de European Cinemas Best Film Award op de Berlinale 2011.

5 locatietheater

De Drentse Bluesopera

Gieten: Noordveensedijk. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50-24,50 euro. www.dedrentsebluesopera.nl

Aan de voet van de Hondsrug bij het Drentse Gieten wordt tot en met 21 augustus de grootschalige muziektheatervoorstelling De Drentse Bluesopera gespeeld. Het is een vrolijke satire over de dilemma’s van jonge boeren en de toekomst van Drenthe, gezongen en gesproken in de Drentse taal, maar ook voor niet-Drentstaligen goed te volgen. Met een gastrol voor Harry Muskee en een band met drummer Fokke de Jong (Normaal), gitarist Erwin Java (Cuby & the Blizzards), bassist Guus Strijbosch (Daniël Lohues) en toetsenist Remko Wind. Voorafgaand aan de avondvoorstellingen kan op de locatie worden gegeten.

6 club

Club Mad

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 23.59u. Gratis. www.paard.nl

Elke donderdagavond tijdens de zomermaanden is er in het Haagse Paard van Troje Club Mad, waar onder anderen dj La Sarge een eclectische mix zal draaien. De kleine zaal is uitgeroepen tot ‘Smokers Paradise’.