Opinie

    • Ik

1949

1949, Semarang. Drie gestengunde Indonesische militairen hielden ons (drie broers) aan. Onze Amerikaanse auto was hun oogmerk. Mijn oudste broer wierp onze sleutels in het kreupelhout. Zij dreigden daarop: „Zoeken, anders…” Jongste broer viel plotseling zijn bewaker aan. Er zat niets anders op dan dat wij ook knokken gingen. Gevolg: zes bebloede koppen en drie

1949, Semarang. Drie gestengunde Indonesische militairen hielden ons (drie broers) aan. Onze Amerikaanse auto was hun oogmerk. Mijn oudste broer wierp onze sleutels in het kreupelhout. Zij dreigden daarop: „Zoeken, anders…”

Jongste broer viel plotseling zijn bewaker aan. Er zat niets anders op dan dat wij ook knokken gingen. Gevolg: zes bebloede koppen en drie overmeesterde stenguns.

Maar dan volgde: „Stenguns terug of jullie huis gaat fikken.” Er zat niets anders op dan de wapens terug te geven. Zij gaven ons een hand en zeiden: „Ma’af.” („Sorry.”)

Wouter, Lucien en Edwin Monfils (85,83,81)

    • Ik