Winst van SocGen daalt door Grieken

De Franse bank Société Générale heeft in het tweede kwartaal 31 procent minder winst geboekt, omdat de bank geld opzij moest zetten voor het Griekse steunpakket. De bank waarschuwde woensdag dat de winstdoelstelling voor 2012 mogelijk te ambitieus is.

De nettowinst daalde in het tweede kwartaal tot 747 miljoen euro, van 1,1 miljard euro een jaar eerder.

In verband met het recent aangekondigde steunpakket voor Griekenland, neemt bank uit Parijs een last van 395 miljoen euro voor belastingen. Volgens het akkoord nemen beleggers een verlies van 21 procent op Griekse staatsleningen die voor 2020 aflopen. BNP Paribas maakte dinsdag bekend 534 miljoen opzij te zetten om de verliezen op Grieks staatspapier te dekken. Franse banken en verzekeraars hebben relatief veel belegd in Grieks staatspapier en zullen daardoor naar verwachting 3 miljard euro aan verliezen lijden in het tweede kwartaal. (Dow Jones)

    • Dow Jones