Weer

Verspreid over het land vielen vandaag een paar stevige buien. Die buien trekken vanavond naar het oosten weg. Vanuit het westen klaart het op, het wordt een beetje nevelig en in de nacht kunnen mistbanken ontstaan. Het koelt uiteindelijk af naar 14 tot 17 graden.

Morgen beginnen we op veel plaatsen met zon. In het noordoosten zijn nog wat wolkenvelden aanwezig, in de loop van de ochtend kunnen een paar buien vallen.

’s Middags ontstaan stapelwolken en vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe. Het wordt 21 graden aan zee tot 25 in het oosten van het land. De zuidwestenwind trekt aan naar 3 à 4 Bft in de loop van de dag.

In Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Brabant gaat het in de tweede helft van de middag regenen. Deze regen breidt zich in de avond verder uit over het land: tegen middernacht is het overal nat.

In de nacht naar vrijdag wordt het vanuit het zuidwesten weer droog. Veel kouder dan 17 graden wordt het niet. Vrijdagochtend trekt de regen via het noordoosten het land uit, waarna nog een enkele bui valt. Met 20 tot 22 graden is het iets minder warm. In het weekeinde wordt het rond 20 graden met een enkele bui, maar begin volgende week is het frisser.