Twente na gelijkspel door naar laatste voorronde CL

FC Twente heeft de vierde voorronde van de Champions League bereikt. Het elftal van Co Adriaanse speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij FC Vaslui in Roemenië.

Dat was ruimschoots genoeg om door te gaan na de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd. Vrijdag is de loting voor de laatste voorronde van het kampioenenbal.

Vaslui ging zoals verwacht furieus van start, schrijft persbureau Novum. In de zoektocht naar een vroege openingstreffer drukten de Roemenen Twente achteruit. Halverwege de eerste helft ontworstelden de bezoekers zich aan de druk en kregen ze met spits Marc Janko zelfs een goede kans. De Oostenrijker omspeelde Vaslui-doelman Vytautas Cerniauskas, maar week teveel naar de buitenkant uit om te scoren.

Vaslui was aan de andere kant via Lucian Sanmartean tweemaal gevaarlijk, maar de oud-speler van FC Utrecht vond tweemaal Twente-verdediger Douglas op zijn weg.

In het tweede bedrijf deelde Twente de lakens uit. De Tukkers controleerden het duel en creëerden zich een aantal goede kansen. Bryan Ruiz miste vanuit een moeilijke hoek, Steven Berghuis stuitte op goalie Cerniauskas en Janko trof de lat.

In de slotfase nam Vaslui steeds meer risico en kwam er ruimte voor Twente op de tegenstoot. Invaller Ola John verzuimde daar na een knappe solo echter gebruik van te maken.

    • Marije Willems