Turqoise mannenbroek

Wie: Romy van Eijk (23) afgestudeerd als ontwerpster aan de Willem de Kooning Academie, stylistWaar gezien: Rotown, RotterdamWat: Turqoise mannenbroekHoe duur: 60 euro bij Another Shop 46, en schoenen 40 euro bij New Look

„Na het ontwerpen van mijn afstudeercollectie wilde ik eigenlijk een paar weken gaan slapen. Toen vroeg kostuumontwerpster Sara Hakkenberg of ik de styling wilde doen voor een film. Dus nu sta ik elke dag op de set van 7 tot 8.

„Sinds twee jaar is mijn haar rood. Ik vind het leuk om gekke kleding aan te trekken, zoals deze broek. Het is een beetje een mannenmodel. Je bent net een wandelende ruzie, zegt mijn moeder. Ik vind het jammer dat mensen soms zo weinig durven. Humor en creativiteit heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder hing geen tas buiten toen ik was geslaagd, veel te saai, ze maakte een customized vlag. Voor mijn afstudeercollectie had ik ook best extreme ontwerpen, grote kappen tot helemaal boven het hoofd. Later zou ik graag theaterkostuums ontwerpen. Gekke grote jurken of broeken met oranje franje.

„De schoenen kocht ik ook voor mijn eindshow. Acht paar moest ik kopen in totaal. Aan mijn opleiding was ik dit jaar in totaal wel 2.000 euro kwijt. Het is wel echt een aanslag. Maar ja, wij hoeven nooit boeken te kopen. En deze houd ik lekker zelf.”

Rolinde Hoorntje

    • Rolinde Hoorntje