Snowbirds in de zon

zomer serie luiheid nrc.next, foto genomen in the 7 dwarf lane, vakantie woningen voor gezinnen in Orlando, Florida.

„Deze foto heb ik genomen tijdens een werktrip naar Florida. Voor mijn project verbleef ik tien dagen in een gated community, die ook als vakantieresort fungeerde. Tijdens mijn verblijf daar ontmoette ik de snowbirds, een groep mensen die elk jaar naar Florida vliegen om op die manier de koude winter elders te ontwijken.

„Hun dagen bestonden uitsluitend uit zonnebaden. Met grote verbazing heb ik staan kijken hoe zij zich elke dag installeerden aan het zwembad met hun van huis meegenomen tijdschriften en urenlang bij het zwembad lagen te zonnen.

„Voor sommigen kan het vakantiegevoel wellicht niet completer worden dan dit, maar ik kan er zelf niet bij dat iemand naar een ver land afreist om dan wekenlang niets anders te doen dan naast een zwembad te liggen.”

Anaïs López

Dit is het vijfde deel van een serie fotoreportages over het thema luiheid.

    • Anaïs López