Sjarapova veruit de best verdienende sportvrouw

De tennisster verdiende twee keer zo veel als Caroline Wozniacki.

Maria Sjarapova heeft misschien al drie haar geen grandslamtitel gewonnen, de Russische tennisster blijft met afstand ’s werelds best verdiende sportvrouw. Voor het zevende jaar op rij staat ze bovenaan de door Forbes magazine gepubliceerde lijst.

Sjarapova’s inkomen wordt geschat op 25 miljoen dollar (17,6 miljoen euro), twee keer zo veel als de nummer twee op de lijst, de Deense tennisster Caroline Wozniacki. De nummer één van de wereldranglijst verdient 12,5 miljoen dollar (8,8 miljoen euro). De toptien (met liefst zeven tennissters):

1. M. Sharapova (Rus), tennis 25 mln

2. C. Wozniacki (Den), tennis 12,5 mln

3. D. Patrick (VS), autocoureur 12 mln

4. V. Williams (VS), tennis 11,5 mln

5. K. Clijsters (Bel), tennis 11 mln

6. S. Williams (VS), tennis 10,5 mln

7. Kim Yuna (ZKo), 10 mln

kunstschaatsen

8. Li Na (Chn), tennis 8 mln

9. Ana Ivanovic (Ser), tennis 6 mln

10. Paula Creamer (VS), golf 5,5 mln

Bedragen in dollars (Reuters)