Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politieonderzoek naar meisje ‘met bom om haar nek’ duurt voort

Politieagenten in actie bij het huis van het 18-jarige meisje in een dure wijk in Sydney. Foto Reuters / Tim Wimborne

De politie en speciale recherche-eenheden zijn na zes uur nog steeds bezig met het onderzoeken van een explosief dat om de nek van een 18-jarig meisje in Sydney zou zitten. Volgens de politie is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is.

Vanochtend meldden Australische media dat het meisje in een huis van een van de rijkste families van Sydney was aangetroffen met een bom om haar nek. The Sydney Herald Tribune schrijft dat een man met een bivakmuts eerder vandaag het huis betrad en het explosief bij het meisje zou hebben bevestigd.

Politiewoordvoerder Mark Murdoch zei vanmiddag tegen de Australische Daily Telegraph dat “we nog steeds niet weten waar we precies mee te maken hebben”. De politie zegt druk te zijn met onderzoek naar wat voor soort explosief er om haar nek zou zitten. Hij kon berichtgeving van de krant dat er sprake zou zijn van chantage niet bevestigen.

Het meisje is volgens Murdoch ondanks de situatie “extreem kalm” en bevindt zich al meer dan zes uur in dezelfde kamer van haar huis. Murdoch zei eerder dat het meisje niet bij het explosief weg kan en dat de politie het nog steeds behandelt alsof de bom elk moment kan ontploffen. Hij noemt de zaak “een zeer ernstige en gevoelige kwestie”.