‘Politie Sydney probeert bom om nek meisje te verwijderen’

Journalisten en agenten bij de afgezette straat in Sydney. Foto screenshot Daily Telegraph

In een huis van een van de rijkste families van Sydney is een 18-jarig meisje aangetroffen met een bom om haar nek. De politie probeert op dit moment het explosief te verwijderen, meldt de Australische Daily Telegraph.

Het meisje heeft volgens de krant zelf naar de politie gebeld om melding te maken van de bom om haar nek. Het is nog niet duidelijk hoe het explosief om haar nek is komen te zitten, maar het lijkt er niet op dat het meisje de bom zelf bevestigd heeft.

Volgens de politie doet de situatie denken aan chantage, omdat er een briefje met eisen voor losgeld aan de bom bevestigd zou zijn. Het meisje ligt er volgens de politie “totaal versteend” bij.

De straat waarin het huis staat is volledig afgezet en er is een tijdelijke politiepost ingericht. De ouders van het meisje zijn buiten het huis opgevangen door hulpdiensten. Op de site van The Daily Telegraph staat een fotoserie over de dramatische situatie.

Zodra er meer nieuws is updaten we dit bericht.

    • Pim van den Dool