Topcrimineel Mink K. opgepakt in Libanon

Topcrimineel Mink K.

Mink K., die geldt als een van de topfiguren uit de Amsterdamse onderwereld, is aangehouden in Libanon. Dat meldt het misdaadblog Crimesite. K. zit vast in verband met een partij cocaïne van 53 kilo.

Gisteren meldde de Libanese krant The Daily Star de arrestatie van twee Libanezen, een Ier en een Nederlander. Het viertal zou de drugs in twee voertuigen hebben vervoerd en na een achtervolging zijn opgepakt. De krant heeft vandaag aan Crimesite laten weten dat het om Mink K. gaat. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat een Nederlander is aangehouden in Libanon, meldt persbureau Novum.

Topcrimineel uit de Amsterdamse onderwereld

K. geldt als een van de topfiguren uit de Amsterdamse onderwereld. Hij zat eerder straffen uit voor drugs- en wapenhandel. In 2007 werd K. vrijgesproken van de liquidatie van de vermeende drugsbaron Jaap van der Heijden in 1993. Het OM had tien jaar geëist, maar de getuigenverklaringen waren zo twijfelachtig dat ze niet als bewijs konden dienen.

Mink K. zat van 2005 tot 2008 vast voor de liquidatie van Van der Heijden, die tijdens een verlof uit de gevangenis voor zijn huis in Alkmaar werd opgeblazen. Daarvoor zat K. in de cel wegens veroordelingen voor drugs- en wapenhandel in 1996 en 2000.

    • Lex Boon