Meisje ‘met bom om haar nek’ bevrijd

Politieagenten in actie bij het huis van het 18-jarige meisje in een dure wijk in Sydney. Foto Reuters / Tim Wimborne

Het 18-jarige meisje in Sydney dat de hele dag met een mogelijk explosief om haar nek zat is bevrijd. Dat heeft politiewoordvoerder Mark Murdoch laten weten aan Australische journalisten. Volgens hem maakt het meisje het naar omstandigheden goed.

Het explosief is van de nek van het meisje verwijderd, maar is volgens Murdoch nog steeds intact. De politie weet nog steeds niet met wat voor explosief ze precies te maken hebben.

Tien uur vast

Vanochtend meldden Australische media dat het meisje in een huis van een van de rijkste families van Sydney was aangetroffen met een bom om haar nek. Het heeft bijna 10 uur geduurd voordat de politie het meisje wist te bevrijden.

Murdoch kon berichten van de Australische Daily Telegraph dat er sprake zou zijn van chantage niet bevestigen. De politie tast volgens persbureau Reuters nog in het duister over de motieven van de dader.

“Je kan je bijna niet voorstellen dat iemand zoveel moeite zou doen zonder motief. Maar, zoals ik heb aangegeven, weten we nog niet wat dat motief is.” - Politiewoordvoerder Mark Murdoch

Bekijk de korte statement van Murdoch.

VIDEO: UPDATE Bomb strapped to teenage girl

    • Lex Boon