Liedjes The Smiths worden strip met Morrissey als superheld

Cover van het stripboek gemaakt door Jason Pedersen

Wie ziet het niet voor zich? De nummers van The Smiths in stripvorm.

Een Amerikaanse uitgever gaat met het plan van Shawn Demumbrum, een stripnerd uit Phoenix, aan de haal.

Onder meer de liedjes ‘Girlfriend in a Coma’ en ‘How Soon Is Now?’ worden getransformeerd tot strip. Elk nummer wordt een vier tot acht pagina’s tellend stripverhaal. Het geheel moet uitkomen in november.

Demumbrum probeert de financiering van het project zelf rond te krijgen via de crowdsourcing-website Kickstarter, in de hoop drieduizend dollar in te zamelen. Het geld moet de drukkosten en de prijs voor de licentierechten van de songteksten zien te dekken. Met nog 39 dagen te gaan tot de deadline is er al 2.273 dollar ingezameld. Niet gek.

Demumbrum over zijn project:

    • Marije Willems