Komkommernieuws

Paniek om kunstbeen

Utrecht. - De hulpdiensten zijn gisteren in Utrecht in grote getale uitgerukt vanwege een kunstbeen. Het kunstbeen stak onder een bootje uit dat in het water langs de Jutfaseweg lag. Het werd opgemerkt door een passant, die de hulpdiensten waarschuwde. De politie en de brandweer rukten daarop uit en startten een onderzoek. „We hebben het kunstbeen veiliggesteld. Hoewel het fijn is dat niemand iets lijkt te zijn overkomen, kost zoiets ons een hoop capaciteit”, mopperde een politiewoordvoerder. Volgens de woordvoerder hebben agenten niemand kunnen ontdekken aan wie het been vast had moeten zitten. (Novum)

100 kilometer voor 100-jarige moeder

Slochteren. - Paul Rademaker (64) liep honderd kilometer naar zijn moeder in Slochteren, zo berichtte RTV Noord gisteren. Hij was 21 uur lang onderweg naar het zorgcentrum ter ere van de 100ste verjaardag van zijn moeder. Mevrouw Rademaker was verrast en onder de indruk toen ze de bloemen in ontvangst nam. Rademaker had zijn moeder niet over de tocht geïnformeerd, omdat „ze dan geen oog zou dichtdoen”. (NRC)

Plus size of niet?

Rotterdam. - Steeds meer modeketens en modebladen maken gebruik van plus size modellen. Maar zijn die extra kilo’s wel echt? In plaats van een paar kilo's aan te komen, zou er gretig gebruik worden gemaakt van opvullingen om de rondingen te creëren, bericht de Telegraaf. De vullingen, ook wel fat suits genoemd, worden vooral gebruikt om borsten, middel en heupen ronder te maken. Volgens The Sunday Times groeit de vraag naar vullingen. Plus size model Marquita Pring, die onlangs model stond in de Italiaanse Vogue verklapte dat ook zij wel eens extra vullingen gebruikt om er nog meer plus size uit te zien. „Ik weet niet of ik dit geheim mag verklappen, maar ik gebruik wel eens stukken schuim als opvulling op mijn heupen.” (NRC)