Het is groen en niet de Hulk

Green Lantern. Regie: Martin Campbell. Met: Ryan Reynolds, Blake Lively, Tim Robbins, Peter Sarsgaard. In: 83 bioscopen. **

Het is groen, een superheld en niet de Hulk. Het is (de) Green Lantern, de volgende DC Comics-strip die in 3D wordt ingezet om de wereld te redden, en vooral de bioscoopwereld waar actie en spektakel nog steeds beproefde middelen zijn om de filmliefhebbers van het downloaden af te houden. De Green Lantern is trouwens geen eenzame superheld die er helemaal in z’n eentje voorstaat, maar maakt deel uit van een compleet intergalactisch leger van groene wezens uit alle hoeken van het universum. Op de mens hebben ze altijd een beetje neergekeken, maar als testpiloot Hal door een op aarde gestrande alien wordt uitverkoren om in zijn voetsporen te treden, dan staat niets het buitenaardse kwaad nog in de weg om als een gigantische magma-octopus door de straten te rollen. Zoiets. Het is groen, een superheld en verstrikt geraakt in een onnavolgbare plot. Waar de film (geregisseerd door James Bond-regisseur Martin Campbell) terugvalt op Star Wars-achtige animaties ziet hij er trouwens zo slecht nog niet uit. Op het moment echter dat de camera inzoomt op de later 3D gemaakte acteurs zit je te kijken naar kitscherig belichte poppen.

    • Dana Linssen