Heathrow krijgt Parsons als writer-in-residence

Het Londense vliegveld Heathrow krijgt een eigen writer-in-residence, zo meldt persbureau AP. De Britse romanschrijver en journalist Tony Parsons, bekend van zijn roman Man and Boy, verblijft vanaf vandaag een week op Heathrow om inspiratie op te doen voor zijn debuut als schrijver van korte verhalen. Overnachten doet hij in een op Heathrow gevestigd hotel.

Tony Parsons (Foto HarperCollins)Tony Parsons (Foto HarperCollins)

Het Londense vliegveld Heathrow krijgt een eigen writer-in-residence, zo meldt persbureau AP.

De Britse romanschrijver en journalist Tony Parsons, bekend van zijn roman Man and Boy, verblijft vanaf vandaag een week op Heathrow om inspiratie op te doen voor zijn debuut als schrijver van korte verhalen. Overnachten doet hij in een op Heathrow gevestigd hotel.

Parsons is van mening dat vliegvelden plekken zijn die “vol grote emoties zitten” en dat hij zodoende met gemak het boek Departures: Seven Stories from Heathrow zal kunnen schrijven. Vijfduizend exemplaren van Parsons boek zullen in oktober gratis worden verstrekt aan reizigers.

Parsons is niet de eerste writer-in-residence op Heathrow, schrijver en filosoof Alain de Botton ging hem voor. Hij schreef er A Week at the Airport: A Heathrow Diary.

    • Sebastiaan Kort