Ex-renner Van Heeswijk geeft dopegebruik toe

Van Heeswijk bekende in een interview – en ontkende dat vervolgens.

Oud-wielrenner Max van Heeswijk heeft tijdens zijn carrière verboden middelen gebruikt. Dat zegt de Nederlander in gesprek met NUsport. Volgens de oud-renner van Motorola, US Postal, Discovery en Rabobank ging het om epo. Van Heeswijk was prof van 1995 tot en met 2008 en won gedurende zijn loopbaan onder meer twee etappes in de Ronde van Spanje. Hij was lange tijd ploeggenoot van Lance Armstrong, Floyd Landis, George Hincapie en Tyler Hamilton. Allen zijn momenteel onderdeel van een onderzoek van de Amerikaanse overheid naar doping bij US Postal. Van Heeswijk ontvreemdde na afloop van het interview overigens de diskette met de opname van het gesprek, aldus het sportblad. Hij gooide deze in de prullenbak, ging ervoor staan en weigerde de diskette terug te geven. Ook ontkende Van Heeswijk enkele dagen geleden zijn bekentenis. (Novum)