Breivik mailde zeven Nederlandse adressen

Foto's van Anders Behring Breivik, opgenomen in zijn manifest

De Noorse terrorist Anders Behring Breivik heeft zijn manifest verstuurd naar zeven Nederlandse e-mailadressen. Daaronder bevonden zich de adressen van twee kranten, meldt een woordvoerder van het Landelijk Parket woensdag.

Er is geen aanleiding tot verder onderzoek. Over de identiteit van de geadresseerden deed de woordvoerder geen mededelingen. Drie Nederlandse bloggers maakten eerder zelf bekend dat zij op de verzendlijst stonden. Allen verklaarden verbijsterd te zijn en Breivik niet te kennen.

Zo plaatste een van de ontvangers van het manifest, Tom Zwitser, de volgende tweets.

Twitter avatar TomZwitser Tom Zwitser Verbijsterend. Na een e-mail van een Noorse krant ben ik in mijn spambox gaan kijken: kindermoordernaar Breity dacht dat ik zijn >>
Twitter avatar TomZwitser Tom Zwitser >> neoconshit op prijs zou stellen. Ik ben een van de 1002 ontvangers. Allemaal in de CC. Bewuste beschadigingsactie lijkt me.
Twitter avatar TomZwitser Tom Zwitser Mijn emailadres is publiek. Breivik, die nooit een woord van mij gelezen heeft, dacht dat ik enig belang in zijn kronkels stel. Moet ik >>
Twitter avatar TomZwitser Tom Zwitser >>voortaan in het Noors bloggen en twitteren dat ik meer heb met een gezonde moslim dan met een gevaarlijke liberaal/neocon als hij? pfff…

Lees hier de volledige mail van Breivik.

    • Lex Boon